Csajos bevásárlás: már nem ugyanaz

Mint ahogy sok minden más is, a csajos bevásárlás fogalma is megváltozik a harminchoz közeledve. Ez már nem csupán egy hétvégi program, amikor barátnők elmennek plázázni, rucikat, ékszereket és egyéb finomságokat nézni.

Harminchoz közeledve már gyakoribbak a munkatársakkal hazafelé áruházba beugrós vásárlások. A barátnőkkel munka után gyors összefutás egy plázában.

Így esett ez pénteken is. Ilyenkor korábban eljöhetünk kollégámmal az irodából, ezért úgy terveztük, beugrunk az áruházba, ami útba esik mindkettőnknek. Ugyanis kell otthonra kaját venni, amiből főzhetünk valamit. Igen, már így van ez. Meg még egy kis háztartási cucc, meg egy kis vitamin, gyümölcs, stb., stb. Szerencsére egy ilyen áruházban mindezekhez könnyen hozzáférhetünk – mindent egy helyen el lehet intézni. Praktikus.

Miközben egyik üzletről a másikra jártunk, eszembe jutott, hogy Ádám, a párom, apjának vettünk szülinapjára egy új fűnyírót. Imádja gyűjteni a mindenféle kerti gépeket, azokból is a Stihl márkájúakat. Úgyhogy mi is ilyen márkájú fűnyírót vettünk neki, viszont Ádám pont reggel említette, hogy motorolajat nem vettünk hozzá. Nem, a motorolajat nem az áruházban vettem meg, viszont hazafelé a buszon, felmentem a netre, és utánanéztem, hol lehet ilyet beszerezni. Ádámnak mostanában sok felé áll a feje, szerettem volna segíteni neki azzal, hogy ezt megveszem én helyette.

Online találtam egy oldalt, ahol van stihl olaj is. Jó kis oldal ez, nagyon sokféle dolog van inkább autókhoz, de mint ahogy írtam, találtam stihl gépekkel kompatibilis motorolajat is.

stihl olaj

Volt többféle stihl olaj is, hirtelen megijedtem, hogy most akkor mi a különbséget, melyiket vegyem meg. Ádám azt mondta, mindenképpen ez a márka kell, mert a gép is ilyen, eddig tiszta. Azért kell, hogy a gép minél tovább működjön jól, megőrzi a minőségét, tiszta marad, nem kopik. Világos. Az, amit kinéztem abban volt más a többitől, hogy vörös színe van. azért gondoltam, hogy ezt szeretném megvenni, mert így hogy az olaj nem fekete, mint a benzin, hanem vörös, László jól fogja látni, ahogy az olaj elelegyedik a benzinnel, amit biztos élvezni fog, imádja az ilyen dolgokat. Plusz már öregecske, így jobban fogja látni is, ha fogy az olaj a gépből, és újra kell tölteni. Van elég sok gépe már, nehéz lehet követni, hogy melyik milyen állapotban van éppen.

Úgyhogy miután eldöntöttem, hogy a vörös színű stihl olajat fogom megvásárolni, utánanéztem, tudom-e házhoz rendelni. Van rá lehetőség, de végül nem amellett döntöttem. Akármennyire is szerettem volna elkerülni azt, hogy be kelljen mennem az egyik üzletükbe a négy közül (csak azért, mert nem szeretek személyesen olyan dolgokat vásárolni, amihez nem értek), beláttam, hogy az lenne a legészszerűbb döntés, úgy segítek igazán Ádámnak, ha minél gyorsabban beszerzem az olajat. Ezért úgy alakítottam az utam, hogy hazafelé be tudjak menni az egyik üzletükbe. Kedvesek voltak, segítőkészek, és néhány perc múlva már a kezemben is volt a vörös színű olaj.

Ádámot nagyon meglepte, hogy vettem, és hogy ráadásul prémium minőségű olajat szereztem, olyat, amilyennek az apja is nagyon fog örülni, és tökéletes az új fűnyírójába. A biztonság kedvéért kettő egyliteres kiszerelést vettem, mert jó áron van (lecsekkoltam), abban viszont nem voltam biztos, hogy mennyit kell ebből elhasználni a gépbe, és úgyis van más Stihlje is, abba is tudja használni.

Szóval ez lett a csajos áruházi soppingolásból: motorolaj vásárlás a leendő apósomnak.