Régi ismerőssel való találkozás a bevásárlás során

A minap egy áruházban jártunk a férjemmel, ahol mindig a nagybevásárlásainkat intézzük. Sokkal könnyebb így bevásárolnunk, mert mindent megtalálunk egy helyen. Jók az árak, gyakran vannak akciók, kocsival pedig mindent haza tudunk vinni és így nem kell cipekedni. Ilyenkor mindig írunk egy listát arról, hogy mit kell vennünk, így nem marad ki semmi. És nem veszünk felesleges dolgokat, ez fontos, különben egy rakat pénzt ott hagynánk teljesen feleslegesen.

Persze ez múltkor nem jött össze. A férjem mindenképp meg akart nézni valamit az autó alkatrészes részlegen, amivel semmi gond nem lett volna. Ha nem találkozik össze egy régi haverjával és beszélgetés közben nem járták volna be a fél bevásárlóközpontot, és nem pakoltak volna minden hasztalan dolgot a kosárba.

De miről beszélgettek ennyire? Hát arról, hogy hogyan oldották meg a gázpalack csere problémájukat. PB gáz kell nekik, hiszen azzal fűtenek a vendégházban. Van egy hatalmas kertes házuk, három gyerekkel, egy kutyával, két autóval és egy kisebb vendégházzal. A férjem haverja építész, ő tervezte meg az egész házat és az építést is ő felügyelte, ő is segített sokat benne. Az ő felesége pedig ügyvéd. Úgyhogy szerencsére mindketten jól keresnek, jól ki tudták gazdálkodni maguknak ezt az egészet.

Miközben mászkálgattak az áruházban és az egyik hétvégi meccsnézéshez és grillezéshez szedték össze az amúgy tökre felesleges dolgokat, hiszen minden van otthon, ami kell hozzá, megbeszélték, hogy a gázpalackokat a gazpalackfutar.com oldalról rendelik. A cég már nagyon rég óta foglalkozik ezzel, rengeteg féle palackot lehet náluk kapni, köztük PB palackokat is.

Hogy az mégis mire jó? Hát lehet használni a remek fűtőértéke miatt melegítésre, sütésre, főzésre, grillezésre, de még akár tetőt is lehet vele szigetelni vagy targoncát üzemeltetni. Minden hasonló információt egyébként az oldalon is meg lehet találni, mint ahogy ő is mondta.

Más dolga nincs az embernek, csupán annyi, hogy felhívja őket, vagy éppen kér egy visszahívást és részletesen lebeszéli a céggel, hogy mire és mikor van szüksége. Ők pedig a megbeszélt időpontban ki is szállítják, a másikat pedig elviszik.

Az oldalon még az árak is megtalálhatóak, van egy blog, ami az ezzel kapcsolatos témákat dolgozza fel, illetve a termékek is fel vannak sorolva az oldalon.

Érdekes téma, bár nekünk nincs szükségünk gázpalackra. Egyelőre, ki tudja, lehet, hogy ha nekünk is lesz egy kisebb vendégházunk, akkor majd kelleni fog, de ez még kicsit messzebb van. De tény, hogy tervben van.

Úgyhogy eközben azt is megbeszélték, hogy mikor grillezünk egyet közösen. Szerintem ez egy igazán jó ötlet, imádom a grillezett ételeket, ráadásul Rékával, a férjem haverjának a feleségével is régen találkoztam. Ráadásul a gyerekek is napról napra egyre nagyobbak, már követni sem tudom ezt a gyors fejlődést náluk, úgyhogy mindenképp örülök neki, hogy őket is láthatom majd és kicsit játszhatunk közösen.

Az ilyen grillezős hétvégék mindig nagyon jól szoktak telni. Azt mondták, hogy tartsuk náluk, mert addigra a palackok is megjönnek és ki lesznek cserélve. Szokásosan mi majd visszük a desszertet és a különböző köreteket, a srácok meg majd közösen megcsinálják a husikat és a zöldségeket és a sajtot a grillen. Remélem, jó időnk lesz, különben lőttek a grillezésnek.