Urbánus szempontok a shoppingolástól a cégalapításig

Sok előnye van a vidéki életnek. De biztosan tejesen más típusúak, mint amit a modern világ lüktetését kedvelők keresnek. A modern ember városi ember – ez unszimpatikus közhelynek is hangozhat, de teljesen érhető szempontok támasztják alá, sok esetben. Mi egy Pest megyei kisvárosban lakunk, de még eszembe sem jutott szétnézni, hogy (a sarki ABC-n túl, amit néha muszáj útba ejtenem) mi minden szerezhető be itt is, helyben. Az én gondolkodásom sem túl racionális ilyen szempontból, de nem én tehetek róla. Ha a hétvégi nagybevásárlásról van szó, beülünk a családdal a kocsiba, felvezetünk Pestre, és ott fél nap alatt minden megvan. Ha rendelni kell valamit a munkámhoz, azt is többnyire beszerzem egy pesti cég webshopjából. Mert ez van a reflexeim között: ott lesz nagy a választék. Ha az ember kielégítő kínálatot keres, Budapest jut az eszébe.

Jelenleg egy kollégámmal saját cég alapításán gondolkodunk, és rögtön azt a szempontot vetettük fel: akkor leszünk sikeresek, ha Budapesten jegyeztetjük be a céget, vagy legalább lesz egy ottani “telephelyünk” is. Sokáig nem is tudtuk, pontosan mit keressünk, a megoldás kutatása közben, amíg meg nem láttuk ezt: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Érdeklődve néztünk utána, hogy ez mégis micsoda, mikor a topcegalapitas.eu oldalára vetődtünk. Ha ti is ezt teszitek, rá fogtok jönni, hogy nincs is szükség külön székhelyre feltétlenül. Dolgozhattok, ahol nektek kényelmes, a cégbíróságon regisztrált címtől függetlenül. A budapesti székhelycím, amit ők, a topcegalapitas.eu-nál biztosítanak, egyszerűen csak vonzó, ha fel van tüntetve a cégadatokban, vagy a cég saját weboldalán. A vevőkörben az ilyesmi egyszerűen csak jó benyomást kelt.

De a topcegalapitas.eu-nál természetesen nem csak ezzel foglalkoznak. Tudnak nem fővárosi székhelycímet is biztosítani teszem azt, ha arról van szó, és aminek szintén megvannak a maga előnyei: nincs iparűzési adó például. De így is felhívják a figyelmet, hogy egy, a belsőbb kerületekhez köthető fővárosi cím az iratokon, vagy egy webhelyen, előnyt jelenthet (marketing-szempontból). Amit még ajánlanak: levélátvétel, legyen az hivatalos, nem-hivatalos levél, a levelek szkennelése, és továbbítása nekünk. Akiknek a levelet címezték. Valamint fogadják a hatóságokat, akkor is, ha nem lennénk jelen, ott a bejelentett székhelycímen, ha ilyesmi történik.

De mint a hirdetésükből is látszik – (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér -, segítenek a cégalapítás minden egyéb fázisában. Kft-t, vagy bt-t is alapíthatunk a segítségükkel 16.900 Ft + áfáért. Ez utóbbi az ügyvédi munkadíj, amit elengednek, ha a székhelyszolgáltatást is igénybe vesszük. A budapesti székhelyes cégalapítás pedig így nem is jár túl sok teendővel, de annál több előnnyel és haszonnal: egyetlen alkalmas megjelenés és konzultáció, a bejegyzés megtörténtéről pedig aztán már csak értesítést kell kapnunk e-mailben. Egészen passzívan kivitelezhető az egész. A topcegalapitas.eu-n minden információt megkaphattok (azt is, hogy mire kell figyelnie a könyvelőtöknek, ha esetleg számára nem lenne minden tökéletesen világos).

Mi tehát kellően belelkesedtünk attól, amit a topcegalapitas.eu ajánl, úgyhogy velük közösen fogunk belevágni! Ha benneteket is érdekelne ilyesmi, ne feledjétek: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Elég korrekt ajánlat.