Van, amit boltban sem lehet megvenni

A vásárlás, bevásárlás, az egyik legnagyobb kihívás a világon. Legalábbis nekem az, én sosem tudok probléma nélkül mindent megvenni. Általában a feleségemmel együtt megyünk a közeli hipermarketbe ide az M0-ás autóút mellé, és ilyenkor minden rendben megy, de van, hogy egyedül kell mennem, és olyankor jelentkeznek a problémák. Az egy dolog, hogy idegesít az a sok ember, és a tolhatatlan, irányíthatatlan bevásárlókocsi, nem is találom meg azokat a termékeket, amik a listán vannak. Régen azt csináltam, hogy a feleségemnek azt mondtam, hogy csak a helye volt ott, pont elfogyott, pedig az eladót is megkérdeztem. Ez bejött, amikor nem találtam meg valamit, amit vinnem kellett volna, de már átlát rajtam a kedvesem. Így muszáj vagyok megerőltetni magam, és lelkiismeretesen bevásárolni, még akkor is, ha így hosszú órákat kell eltöltenem a csatatéren, mert nekem ez egy háború.

De szerencsére mostanában egyre kevesebbet kell egyedül mennem a boltba, már máshogy osztjuk fel a feladatokat. Ezt úgy értem el, hogy egyszer beküldtem a kedvesem a barkácsáruházba, egy olyan listával, mint amilyet ő is szokott írni nekem. Érdekes, mindennek csak a helye volt meg… Így rádöbbentünk, hogy jobb lenne, ha mindkettőnknek saját vadászterülete lenne, és ezt tiszteletbe is tartanánk, nem ólálkodnánk bele egymás dolgaiba. Így minden rendben lesz a ház körül és a kertben, de mindig tele lesz a hűtő és a konyhaszekrény is. Elég szerencsés megállapodás, és talán a két fiam is örülni fog, hogy végre anya hoz haza mindent a boltból, és apa nem kamuzza tovább, hogy az sajnos pont elfogyott, előtte vette el az utolsót a néni. Hát persze, az utolsó trappistát az ország legnagyobb hipermarketéből, az a gonosz nyugdíjas nénike.

Végre beláttuk, hogy mi lenne itt a legjobb módja a munkaszervezésnek, és azóta mindenki a saját dolgára koncentrál. A feleségem is a saját kihívásait oldja meg, ahogyan én is az enyémeket. Legutóbb én a házban vívtam harcot, a saját fürdőszobámmal. Először a csap kezdett csöpögni, de ezt megoldottam, majd pedig a WC tartály mondta fel a szolgálatot. Mint valami összeesküvés, ha már így küzdöttem ezekért a feladatokért. Na mindegy, egy lehetőség a bizonyításra. A konkrét baj az volt, hogy nem folyt víz a WC tartályból, vagyis épphogy, csak úgy, mint egy szelíd patak. Rejtett tartály, de lebontottam a burkolatot és megnéztem mi a baj. Hát, gőzöm sem volt. Nem lettem előrébb, de ez sürgős javításra szorult, így a tettek mezejére léptem. Hosszas keresgélés után találtam meg azt a céget, aki kihúzott a bajból, és megmentette apai becsületemet.

Ez a cég a vizgazfutesszerelo24.hu volt. Nekem sürgős vízszerelés kellett, ezért kerestem őket. Állítólag, ha kell, sürgősen is tudják vállalni a kiszállást Budapesten és Pest megyében. Itt egy pillanatra meg is álltam, amikor ezt olvastam a honlapon. Hogy lehet, hogy én eddig nem hallottam róla, hogy van ilyen cég? Nyilván akkor nem keresgéltem volna ennyit utánuk… nem kicsit meglepett, hogy ilyen létezik. Azt hittem, hogy ha találok is jó szerelőt, az legalább 3-4 napot igénybe vesz majd, mire ők kijönnek és foglalkozna a problémámmal. Ehhez képest az azonnal egy egész más időtartamnak tűnt. Vízszerelés ilyen gyorsan? Még mindig nem hittem el, de végre úgy éreztem, hogy valamit megoldottam. Mindezt úgy, hogy még fel sem hívtam őket, de már a weboldalukon böngészve azt éreztem, hogy helyben vagyok, és ez a gond is meg fog oldódni.

vízszerelés

Azért tört rám ez az érzés, mert elég biztató infókat olvastam a honlapon. Például ezt, hogy gyors a kiszállás, de ezen kívül még néhány más klassz dolgot is. Például azt, hogy éjjel-nappal hívható a cég. Ez nem rossz! Valószínű ilyet csak egy profi cég engedhet meg magának. Nekem volt egy haverom, aki vízszereléssel foglalkozott, de ő általában aludt éjszakánként. Nyilván ez nem az az ezermester haver jellegű cég. Az is elsők között volt feltüntetve a honlapon, hogy 30 év tapasztalat van mögöttük. Engem ez vett meg a legjobban. 30 év tapasztalat az semmi mással nem pótolható. Sem a legjobb oktatás, sem az internet, sem a pénz, semmi nem veheti meg a tapasztalatot, főleg, ha az 3 évtizedet ölel fel.

Így nem is igazán vártam tovább, ezt a lehetőséget ki akartam használni. Végre megcsillant a remény, hogy még aznap este megoldódik egy probléma. Fel is hívtam őket, és megbeszéltük, hogy másfél órán belül találkozunk a ház előtt, addigra érek én is haza a munkából. És addigra ők is ott lesznek! Nem semmi, erre nem gondoltam, még a végén a vízszerelés előbb érkezik mint én. Nagyon kíváncsi lettem, siettem is haza a munkából, és tulajdonképpen együtt fordultam be az utcába a szerelővel. Na, ha még előbb elintézzük, mint ahogy a párom hazaér, akkor elég büszke lesz rám. És ez sikerült is, simán!

A szerelő, aki kiérkezett, egy vérbeli profi volt, ez már messziről látszott rajta. Valóban beigazolódott az, hogy csak profi, tapasztalt szakemberek dolgoznak ennél a cégnél. A WC tartállyal volt probléma, de könnyen megoldható volt a szitu. Ettől függetlenül nem hamarkodta el a szerelő, mert elmondta, hogy garanciát vállalnak a munkájukra, így mindig törekszenek arra, hogy alaposak legyenek, még az egyszerűnek tűnő feladatok esetén is. Ez teljesen megnyugtatott, hogy a probléma ezzel véglegesen rendezésre kerül majd, nem lesz rá több gondom, de ha mégis, akkor számíthatok rájuk. Az elvégzett munkáról kaptam számlát is, ami szintén nem egy bevett dolog, sajnos. Ez azért is jó, mert ha olyan a probléma amit megoldanak, ezzel a biztosító is zaklatható. Magyarul költségtérítés, ami mindig jól hangzik. Az én esetemben erről nem volt szó, de pozitívum.

Később még olvasgattam a cégről, és ezen az SOS szolgáltatáson kívül is sok mindent csinálnak, ami miatt még fix, hogy keresni fogom őket. Például foglalkoznak gázszereléssel is és fűtésszereléssel, illetve duguláselhárítással. Ezeket ugye a vízszerelésen kívül. Nem is olyan rég pont napokat vártam egy fűtésszerelőre, kár, hogy akkor még nem hallottam erről a cégről. De most elmentettem már a számukat. Ami még érdekes lehet számomra a következő fél évben, az az, hogy foglalkoznak fürdőszoba felújítás során felmerülő dolgok megoldásával is. Mivel biztos, hogy esedékes nálunk egy ilyen művelet is a következő időszakban, ezért elkezdtem utánanézni ennek a szolgáltatásnak is a részükről. Kádcserében és csaptelep cserében is tudnak segíteni, amik azért elég bonyolult folyamatok tudnak lenni. Erről is egyeztettem velük, amint van konkrét időpont a felújításra, segítenek!

Nagyon elégedett vagyok, és kicsattanok a boldogságtól, hogy sikerült ezt elintézni. A WC újra használható, és lesz segítségem a felújításnál is, ráadásul van egy szuper kontaktom is, ha bármi van, vízszereléssel, fűtésszereléssel, gázszereléssel, vagy duguláselhárítással kapcsolatban. A szerelő kiszállási költséget sem számolt fel így, hogy történt munkavégzés, és számlát is kaptam, a munka pedig garanciálisan hibátlan és tökéletes. A feleségem nagyon büszke lesz rám, és az egész család örülni fog, hogy végre minden működik a házban. Ezt a vizgazfutesszerelo24.hu-nak köszönhetjük!